0
0
Winkelwagen
€ 0,00
 Eten En Seks Dr. Steve McGough sprak met Brittany Wong, Lifestyle-redacteur voor Huffington Post, en doorgewinterde expert als het gaat om dating, relatie en seks gerelateerde zaken.

Dr. Steve McGough sprak met Brittany Wong, Lifestyle-redacteur voor Huffington Post, en doorgewinterde expert als het gaat om alle dingen dating, relatie en seks gerelateerd.

Ten eerste, wat doen afrodisiaca met ons lichaam?

Afrodisiaca hebben allemaal het resultaat een toenemende verlangen naar seks of seksuele opwinding. Dit kan op veel manieren worden veroorzaakt. Zo kan het gevoel van welzijn verbeterd worden. Ook is er mogelijk verhoging van de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, verhoging van geslachtshormonen en verbetering van de stemming .
 

Watermeloen

Anders dan dat het een heerlijk zomerfruit is, bevat watermeloen zowel grote hoeveelheden lycopeen (de voedingsstoffen die ook in tomaten zitten) en hoge citrulline-concentraties. De hoogste concentratie van citrulline zit in de schil van de watermeloen. De stof zorgt ervoor dat het lichaam lachgas produceert, waardoor de bloedvaten zich verwijden. Dit kan mannen helpen om erecties te bereiken op een vergelijkbare manier met dat van geneesmiddelen zoals Viagra.

Denk je dat watermeloen een effectief afrodisiacum is?
Ik vind het geweldig voor de algemene gezondheid en het kan mannen met erecties helpen. Voor vrouwen is het een enorme oppepper van de algehele gezondheid, maar ik ken geen onderzoeken waaruit blijkt dat het zin in seks of opwinding verhoogt. Als mannen echter een erectiestoornis hebben, moeten zij hun arts raadplegen. Erectiestoornissen zijn vaak een vroeg teken van hart- en vaatziekten. Watermeloen kan een geweldige aanvulling zijn op een dieet, maar ze moeten hun algehele gezondheid laten controleren voordat er later problemen optreden.

Oesters

Oesters hebben een legendarische imago dat ze mannen helpen om hun libido te verhogen. Casanova at vermoedelijk 50 rauwe oesters om 122 vrouwen te verleiden (volgens zijn memoires). Rauwe oesters vormen echter een potentieel risico voor het oplopen van hepatitis A, dat via seksueel contact kan worden verspreid. Dus ik hoop dat de 122 vrouwen van Casanova daar later geen last van hebben gekregen.

Denk je dat oesters een effectief afrodisiacum zijn?
Oesters zijn een goede bron van zink, dat nodig is voor seksuele gezondheid bij mannen. Vrouwen hebben ook basisniveaus nodig voor de algehele gezondheid. Rauwe oesters bevatten 2 aminozuren, D-asparaginezuur (D-Asp) en N-methyl-D-aspartaat (NMDA) en die kunnen een interessant effect hebben. Toen in een onderzoek deze aminozuren in ratten werden geïnjecteerd, veroorzaakte ze een verhoogde productie van testosteron bij de mannetjesratten en bij de vrouwtjes. Er zijn echter veel legendes over oesters en seks. Eerlijk gezegd, tenzij je gek bent op rauwe oesters, als je 50 rauwe oesters eet ben je misschien niet in de stemming voor seks omdat zoveel oesters wat zwaar op de maag liggen.

Asperges

Asperges zijn een geweldige bron van vitamine E en B, en vele andere belangrijke voedingsstoffen. Het is ook een bron van steroïde glycosiden die mogelijk een verhoogde productie van geslachtshormonen kunnen veroorzaken. Althans, dat is zo bij ratten.

Denk je dat asperges een effectief afrodisiacum zijn?
Het gerucht gaat dat als jij en je geliefde drie dagen achter elkaar asperges eten, het je geslachtsdrift (vermoedelijk) zal vergroten. Een onderzoek bij ratten toonde aan dat op basis van het eten van asperges hun geslachtshormonen in lichaam en testikels aanzienlijk zijn toegenomen. Dit geeft een mogelijke aanwijzing dat het ook bij mensen zou kunnen werken. Omdat het een geweldig voedzaam voedsel is om te eten, zeg ik: probeer het gewoon. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar nu ik het erover heb... ik hou van asperges! Hier moet ik dus later nog eens op terugkomen.

Vijgen

Vijgenbladeren zijn worden in de Joods/christelijke geschiedenis geassocieerd met bescheidenheid. Tegelijkertijd wordt de vrucht geassocieerd met de vulva. Vijgen waren vermoedelijk ook een van Cleopatra's favoriete gerechten. Vijgen smaken heerlijk en zitten boordevol voedingsstoffen.
Denk je dat vijgen een effectief afrodisiacum zijn?
Ik ken geen onderzoeken die specifieke afrodisiacumkwaliteiten aantonen. Echter, als de gedachte om verse vijgen te snijden en te eten je in beweging brengt...ga ervoor.

Chocola

Van chocolade werd in veel culturen vaak een gefermenteerde drank gemaakt. Soms werd het gemengd met hete pepers. Vermoedelijk dronk Montezuma, de beroemde Azteekse keizer, dagelijks 50 kopjes van deze gegiste cacaodrank. Later voegden de Europeanen er suiker aan toe. Er wordt gezegd dat Benjamin Franklin chocolade in zijn drukkerij verkocht om mensen tot een nieuw bezoek te verleiden.
Denk je dat chocolade een effectief afrodisiacum is?
Ik ben dol op chocolade, dus ik ben misschien bevooroordeeld. Het komt erop neer dat uit de huidige onderzoeken niet is gebleken dat chocolade een significant effect heeft op het libido. Recente studies hebben wel aangetoond dat cacao de stemming mogelijk kan verbeteren. Omdat verlangen vaak nauw verbonden is met gemoedstoestand en een algehele positieve mentale toestand, denk ik dat het helpt. En chocola wordt geassocieerd met romantische of positieve gebeurtenissen (of je houdt gewoon van chocolade), Hierdoor kan het een placebo-effect zijn, maar ik zeg maar zo, als het werkt: gebruik het.

Avocado's

Al rond 200 voor Christus beschouwden de Azteken de avocado als een genotverhogend middel. Dit zijn omdat het gewoon heerlijk voedsel is, vol met voedingsstoffen die helpen om je beter te voelen als je er een tekort aan hebt. Of het is omdat bepaalde polyfenolen in de avocado kunnen helpen bij de verwijding van bloedvaten (zoals de bovengenoemde citrulline in watermeloen).
Denkt u dat avocado's een effectief afrodisiacum zijn?
Steve M .: Mijn vrouw en ik proberen elke dag een avocado te eten of te vermengen in een groente- en fruitdrankje. Ik heb zelf geen stijging van mijn libido gemerkt - maar ik geloof echt dat het een superfood is.
Brittany W .: Ik denk dat als onderdeel van een algeheel gezond dieet het welzijn van mensen zal helpen ondersteunen, wat meestal leidt tot een beter seksleven, maar ik zie het niet als een wondermiddel.

Hete chilipepers

Chilipepers waren een belangrijk onderdeel van de cacaodranken die de Azteken dronken. Ik denk echter dat dit meer geassocieerd was met algemene goede gezondheid en vitaliteit dan dat het een specifiek afrodisiacum is. Hete pepers bevatten capsaïcine. Als je ze veel eet kunnen ze de hartslag verhogen en  zweten en andere reacties oproepen die vergelijkbaar zijn met seksuele opwinding. Het is bekend dat het eten van grote hoeveelheden chilipepers een licht brandend gevoel kan geven bij het plassen en deze stimulatie wordt soms als seksueel beschouwd.
Denk je dat hete pepers een effectief afrodisiacum zijn?
Ik ben niet op de hoogte van onderzoeken waaruit blijkt dat dit aanzienlijk zal helpen. Echter, als het eten van gekruid eten wordt geassocieerd met goede tijden en seksuele relaties, kan het geen kwaad. Maar in vredesnaam: als je hete pepers snijdt, zorg er dan voor dat je je handen meteen goed wast met zeep , vooral voordat je naar de wc gaat of intiem bent met je partner. Laten we zeggen dat ik dat op de harde manier leerde na het snijden van pepers en afgeleid werd door een telefoontje...

Aardbeien

In het oude Rome was de aardbei het symbool van Venus. Aardbeien werden en worden in veel culturen gebruikt als voedingsmiddel voor pasgetrouwden om romantiek en vruchtbaarheid te bevorderen.
Denk je dat aardbeien een effectief afrodisiacum zijn?
Ik denk dat ze een geweldige voedingsbron zijn, maar ken geen onderzoeken waaruit blijkt dat ze daadwerkelijk enig effect hebben op het libido. Dat gezegd hebbende, als aardbeien worden geassocieerd met romantiek en in de stemming zijn, waarom zou je ze dan niet eten?

Andere voedingsmiddelen

Appels: Hoewel dit niet als een afrodisiacum mag worden beschouwd, is het een goede zaak om elke dag een appel te eten, vooral met het nieuwe "bijeffect" dat het blijkt uit één onderzoek . "Appelconsumptie wordt geassocieerd met betere seksuele kwaliteit bij jonge vrouwen." Saffraan: Een heel opwindende mogelijkheid om met verminderd libido om te gaan - vooral als het door antidepressiva wordt veroorzaakt - komt van een onverwachte bron: saffraan. Het kruid wordt van oudsher beschouwd als een afrodisiacum, maar pas sinds kort wordt het ook toegepast als ondersteuning bij een depressie en bij vrouwen die een lager libido hebben dat veroorzaakt wordt door hun antidepressiva. Een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek toonde aan dat saffraan vrouwen,  die hun libido kwijt waren door het nemen van een antidepressivum, significant had geholpen. Er zijn ook enkele klinische onderzoeken naar het effect van saffraan op depressie. Dit is zo indrukwekkend en ik ben geschokt dat het niet is herhaald met een groter aantal proefpersonen. 
Macawortel: een folkloristisch afrodisiaca genaamd "Maca Root" of "Maca-poeder". Er is aangetoond dat het kan bijdragen aan het vergroten van het algemene welzijn en seksuele voordelen kan opleveren . Uit eerdere samenvattingen is echter gebleken dat het onduidelijk is of maca-wortel / poeder echt het libido verhoogt of dat je alleen maar beter voelt. Maar nogmaals, als je je beter voelt, heb je meer kans om 'in de stemming' te zijn dan wanneer je je belabberd voelt. Hoe dan ook, het is een "voedsel" dat sommigen misschien willen overwegen. Vooral gezien het gebrek aan alternatieven. Ook is onlangs in een pilotstudie aangetoond dat maca-root -poeder vrouwen met zowel hoge bloeddruk als een depressie kan helpen. Dit komt terug op een van mijn belangrijkste punten dat algehele gezondheid een integraal onderdeel is van seksuele gezondheid.

  Dr. Steve McGough     01-03-2020 14:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Informatie over verzending? klik hier
Heb je advies nodig?
Onze specialisten staan je graag te woord!

Wij zijn 24/7 van 9.00 tot 22:00 bereikbaar.
Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

Tel. +31 6 81622961

Direct antwoord

 ook voor Whatsapp

Voor korte vragen en snel antwoord

E-mail: info@lingeriecompany.nl

LingerieCompany wil graag je feedback. Post een review op ons google profiel.

* = prijzen zijn inclusief BTW


© LingerieCompany.nl is een onderdeel van Warehouse LC
All rights reserved